Ürünlerimiz

Badem, içeriğinde bulunan yüksek protein, magnezyum, E vitamini ve bolca bulunan temel amino asitlerle, sağlık açısından oldukça zengin bir besindir. Bunun yanında, vücut direncini sağlayan kalsiyum, fosfor, demir, faydalı yağlar ve B vitaminlerini de bünyesinde bulundurmaktadır.

Ağaçlarının gövdesi 30 cm. kadar genişlemektedir. Çiçek açan bir bitkidir ve oldukça sık yapraklara sahiptir. Çiçek açtığında olağanüstü bir görüntü veren badem ağacı, 15 – 30 derece sıcaklıklarda rahatlıkla yetişir.

Kış aylarında yapraklarını döker ve bahara pembe-beyaz çiçek açarak girer. Çiçek açtıktan yaklaşık 7-8 ay sonra da meyve verir. Fakat ilk meyve verme süresi ekildikten sonraki 5 yıldır. Yani bir badem ağacının meyve vermesi için en az 4-5 yaşına gelmesi gerekmektedir. Badem ağacı, ilk beş yıla kadar 40 kilodan 100 kiloya kadar meyve verebilmektedir. 7 yaşını geçtikten sonra ise bu miktar katlanarak artmaktadır. İkinci beş yılda 120 kilodan 200 kiloya kadar uzanan geniş bir ürün verme skalasına ulaşır. Badem ağacı, uzun ömürlü ağaçlar arasında yer almaktadır. 50 yaşına gelene kadar verimliliği devam eder.

Bir zeytin ağacı, yılda ortalama 20 ila 30 kg zeytin verir. Uygun koşullarda yetiştirilirse, ekimini izleyen 5-6 yıl içinde, meyve verecek duruma gelir. Zeytin ağacının verimli hale gelmesi, 20 yılı bulur ve giderek de verimi artar. 35-150 yıl arası, ağacın olgunluk ve tam verim dönemidir. Sonra, daha yüzlerce yıl yaşar. Oldukça uzun bir yaşamı vardır.

Zeytin çok uzun ömürlü olmakla birlikte ömrü yaklaşık olarak 300-400 yıl civarındadır.

Çok uzun ömürlü olup ortalama ömrü 300–400 yıldır. 1.000 yıl kadarda yaşayabilir. 12–15 m kadar boylanabilir. 7–8 yaşında meyvesini vermeye başlar. 35’inci yaşına kadar verimi artar, sonra meyve veriminde azalma görülür. 100 yaşındaki zeytin ağaçlarının yenilenmesi gerekir.

Zeytin ağacının meyveleri, özel yöntemlerle salamura edilerek sofralar için hazırlanır. Yağı çıkarılacak zeytinler ocak ayına kadar ağacında bekletilip rengi iyice karalaştığında toplanır. Fabrikalarda preslerle sıkılarak yağı alınır. Ayrıca zeytin ağacının sarı renkli, esmer dalgalı olan çok sert odunu marangozlukta kullanılır.

Bir zeytin tanesi, ortalama 10–15 gram ağırlığındadır. Bunun; % 13-30’u çekirdek, % 66-85’i etli kısım, % 1,5–3,5’i kabuktan oluşur.

Zeytin ağacının büyümesi ve gelişmesinde; kültürel önlemlerin, iklim faktörlerinin, yönün, toprak yapısının, arazinin durumunun etkisi vardır.

İklim faktörleri içinde en önemlileri sıcaklık ve yağıştır.

Zeytin ağacı ışığı seven bir ağaç olduğundan güneşe maruz olan alanlarda daha iyi gelişme gösterir.

Çok yıllık sıcak iklim çim çeşidi

Güçlü stolon ve kök yapısı ile hızla alanı kaplar ve halı görüntüsü sağlar.

Dört yıl süren arazi testlerinde ticari çeşit ‘Tifway-419’ dan üstün çim kalitesi

Koyu mavimsi-yeşil  renge sahiptir.

Oldukça sık dokusu ile inatçı yabancı otların gelişimini engeller.

Yavaş boylanır, daha az biçim ister ve bakım masrafını azaltır.

Basılmaya, çiğnenmeye dayanımı(Trafik toleransı) çok yüksektir.

Yüksek rejenerasyon yeteneği ile çim kalitesini çok iyi muhafaza edebilmektedir.

Yoğun kullanım alan spor sahaları/yeşil alanlar için uygundur.

Sıcak iklim kuşağında tüm yeşil alanlarda kullanıma uygundur.

İlkbaharda erken yeşillenir ve sonbaharda geç dormansiye girerek uzun süre yeşil halı örtüsü sağlar.

Yüksek sıcaklıklara çok dayanıklıdır ve tam-güneşli alanlar için idealdir.

Vejetatif olarak(rulo çim, stolon parçaları ve çim fideleri) alanda tesis edilir.

‘Survivor’ kuraklık stresi altında (susuz) yeşil rengini/kalitesini 4 hafta boyunca koruyabilmiştir.

Survivor Çim yavaş boylanır, daha az biçim ister ve bakım masrafını azaltır.

İlaç kullanımının azalması ile birlikte maliyeti düşürür. Daha az kimyasal ile çevreyi korur.

Yoğun kullanım alanları için uygundur. (Futbol,golf sahaları, koşu alanları)

Çiğnenme toleransı yüksektir. Piknik alanları için kullanılabilir.

2.Derece sulama yöntemleri ile sulanabilir. Kuyu suyu ve tuzlu su gibi.

3 yılda 20.000 Ton su tasarrufu sağlar.

Potansiyel Kullanıcılar

Golf Sahaları

Belediyelerin yaptığı açık alanlar

Güneyde bulunan tatil köyleri

Futbol antrenman sahaları

“Çocuklara şekerleme, yetişkinlere bal”

ŞEKER YERİNE BAL KULLANILARAK ÇOCUKLARA YÖNELİK YUMUŞAK ŞEKERLEME ÜRETİMİ

Bal, arının çeşitli bitki ve böcek salgılarını kendi salgılarıyla karıştırıp işledikten sonra peteklere doldurduğu birçok sağlıklı bileşen ve enzimlerce zengin fonksiyonel bir gıdadır. Bal bileşimindeki bitki ve arı kaynaklı; enzim, aminoasit, vitamin ve organik asitler gibi biyoaktif bileşikler nedeniyle yüksek oranda antioksidan ve antikarsinojen etkilere sahiptir.

ekerleme; şekerlerin belli stabilizatörler, aroma maddeleri ve gıda boyalarıyla yüksek sıcaklıklarda pişirildikten sonra şekil verilmesiyle üretilen özel bir ürün grubudur. Üretimlerinde kullanılan glikoz- fruktoz şurupları, gıda boyaları, aroma maddeleri ve yüksek sıcaklık uygulamasının getirdiği olumsuzluklar nedeniyle çocukların ve diğer tüketicilerin sağlığını olumsuz olarak etkilemektedir.

Jelibal:Balın, doğal ve fonksiyonel gıda özellikleri korunarak çocuklara yönelik yumuşak şekerleme formunda yeni bir ürüne dönüştürülmesi.

Meyveli jelibal üretiminde, saf su yerine laboratuvarda taze meyvelerden elde edilmiş meyve suyu kullanılmış ve stabilizatör meyve suyu ile üretimde kullanılabilir hale getirilmiştir.